גוגל הכריזה היום על כך שהשרתים שלה יאכסנו חמש חבילות javascript פופולאריות שכל אחד יוכל להשתמש בהן באתר שלו. המטרה של המהלך הזה היא לשפר את זמן הטעינה של החבילות האלו על ידי ניצול מנגנון ה caching (זיכרון מטמון) של הדפדפנים בו נשמרים קבצים שהדפדפן טען מהרשת לפרק זמן מסוים ובזמן הזה הקובץ נטען מהכונן הקשיח במקום מהרשת.
נכון להיום, למרות שיש הרבה אתרים שמשתמשים באותן ספריות, הדפדפנים לא יכולים לנצל את העובדה לביצוע caching מאחר שקבצים עם שם זהה באתרים שונים לא מכילים בהכרח את אותו תוכן, ולכן עבור כל אתצר מתבצעת טעינה מחודשת. מה שחשוב במה שגוגל מציעים למעשה הוא לא בהכרח השימוש בשטח האכסון ורוחב הפס של גוגל, אלא השימוש בכתובת אחת ויחידה לזיהוי ספריה, דבר שישפר את איכות הcaching של הדפדפנים.
יתרון אפשרי נוסף הוא שסביר להניח שגוגל יאכסנו עותקים של החבילות ברשת השרתים שלהם ברחבי העולם דבר שיביא לכך שאם גולש מישראל גולש לאתר ישראלי המאוכסן בארצות הברית (כמו האתר הזה) לפחות חלק מהקבצים הוא יקבל משרתים בארץ, דבר שבעיקרון יאיץ את זמן טעינת הדף.
כמובן שכבר קיים תוסף עבור וורדפרס שמשנה את הטעינה של הספריות האלו, במקום מהשרת של הבלוג לשרתים של גוגל, והוא ניתן להורדה מפה.
סתם הערה – גוגל לא ממציאים פה שום דבר חדש, יהאו מאפשרים גישה חופשית באותו סיגנון לספריות הjavascript שהם פיתחו.
מוכר לי המהלך הזה! נטסקייפ עשתה מהלך זהה לפני קצת יותר מעשור.