הסטטיסטיקה של תפוז ושימוש בadsense ככלי סטטיסטי

לפעמים יש עסקים שאני ממש לא מצליח להבין את ההתנהגות העסקית שלהם, למה הם מפעילים טכניקות שבמקרה הטוב ניתן לקרוא להן תחמון, במקרה הרע זו רמאות, ובעסקים טכנולוגיים לפעמים זה פשוט נראה כמו חוסר ידע טכני.

ימים ספורים אחרי שנפתח מנגנון התשלום של תפוז עבור כניסות לבלוגים, הסתבר שהכניסות המדווחות לתשלום מגיעות לפעמים ל50% ופחות מהכניסות המופיעות בסטטיסטיקה של הבלוג. מהנהלת תפוז נמסרו שתי סיבות

  1. מכל כתובת IP נספרות רק 10 כניסות. הכניסה ה11 ומעלה לא נספרת. למה זה לא מופיע בהסכם אותו הבלוגרים מאשרים? ומה בדיוק פסול בפרסומות המופיעות בפעם ה11? אולי דוקא אלו הפרסומות ששולחות אותי לקנות?
  2. הסטטיסטיקה של הכניסות מרמה. הסטטיסטיקה כוללת כניסות של מנועי חיפוש. באופן מעט אבסורדי ככל שיש יותר אנשים המקשרים לבלוג, בגלל שמנועי החיפוש "עוקבים" אחרי כל קישור, יהיו יותר כניסות שלהם לבלוג. למה עד היום תפוז מכלילה אותם בסטטיסטיקה למרות שכל תוכנת סטטיסטיקה אינטרנטית יודעת להתעלם ממנועי החיפוש? (מענין מה קורה בישרא והאם גם שם מספר הכניסות מזייף).

לא רק תפוז מתקשים לזהות מתי כניסה היא כניסה של אדם שרואה את הפרסומות, גם אני. בין כל מנועי החיפוש השונים, קוראי הרסס, והספאם בוטים (האם באמת יש עדיין אנשים שמשתמשים בIE5.5? מה הסיכוי שזה בעצם ספאם בוט?) קשה להבין כמה אנשים באמת קוראים את התוכן של האתר.

תוסף הסטטיסטיקה נותן מושג כללי, אבל בזמן האחרון הגעתי להכרה שלמעשה הסטטיסטיקות של הadsense נותנות לך מספר מדויק של דפים נצפים מאחר שטכנולוגיה בה הadsense עובד מחיבת צפיה בדפדפן מאחר והיא בנויה על קוד שכתוב בjavascript שכיום רק הדפדפנים יודעים (ומעונינים) להריץ.

בעצם זה יכול להיות בסיס לתוסף סטטיסטיקות טיפה יותר אמין. כל מה שנדרש הוא הוספה אוטומטית של קוד המבקש טעינה של קובץ css או javascript שהכתובת שלו משקפת את הדף שנטען.

 

עדכון 16:10

חבל שתפוז לא מבהירים את כל הענינים הטכנולוגיים. בצורה בה הדיון מתנהל עכשיו בבלוגים של התפוז הבלוגרים מבינים שכל כניסה כתוצאה של חיפוש במנוע חיפוש אינה נחשבת כי כתובת הIP היא בחו"ל. כמובן שזה לא נכון ושוב אני מתפלא על תפוז שמצליחה ליצר הייפ שלילי במקום שבו היתה צריכה לקבל רק הייפ חיובי.

8 תגובות “הסטטיסטיקה של תפוז ושימוש בadsense ככלי סטטיסטי”

  1. צפריר, יש סיכוי לקבל שאלה יותר קלה ? 😉

    חיפוש מהיר ברשת מעלה שכנראה אתה צודק והכניסות שלך לא נספרות בadsense.

  2. אני לא מבין איך אנשים הצליחו להבין את זה לא נכון. לא מדובר על 10 כניסות בלבד, מדובר על 10 כניסות של אותו משתמש לאותו עמוד באותו יום. כל פוסט נחשב לעמוד נפרד כך שאדם שצופה 10 פעמים בכל הפוסטים, כל הכניסות שלו ייחשבו.
    אם מישהו ישב מול פוסט מסויים וירפרש אותו ללא הכרה, ייספרו לו רק 10 כניסות לאותו פוסט.

    למה יש הייפ שלילי? כי ברגע שמדובר בכסף כולם בטוחים שמנסים לרמות אותם. וחבל.

  3. צפריר, לא נראה לי שהסכם בין תפוז לגוגל קשור לכסף שהבלוגרים מקבלים. כלומר נראה לי שהחישוב של התשלום שתפוז משלמים הוא לפי צפיות בדף בלי קשר להאם הפרסומות מוצגות או לא. מצד שני אתה מתחמק מהפרסומות שלי, מניאק :)

    אורי, הדיסאינפורמציה הזו היא לדעתי סימן עד כמה נחוצה הבהרה רשמית של כל החישובים שמשתמשים בהם, כנראה רצוי בליווי דוגמאות.

  4. למרות שזה לא נראה טוב בהתחלה, אני רוצה להניח שתפוז יעשו מקצה שיפורים מתי שהוא בעתיד. אצלי בבלוג היחס בין מוני הסטטיסטיקה הוא על כל שלוש כניסות אחת משולמת. יכול להיות שיש לי המון קוראים מחו"ל, אבל קשה לי להאמין שזה היחס בינהם לקוראים מישראל. בכל מקרה עכשיו ששרות התשלומים פעיל רק מצב של win win יביא את התוצאה המבוקשת.

    בפעם האחרונה שבדקתי הקידומת blog לא זוהתה ע"י adsense במידה וזה ישתנה יהיה מצויין..

  5. אורי – הסיבה שיש הייפ שלילי היא שאנשים ציפו לקבל X כניסות, על סמך ההצהרות הקודמות של אנשי תפוז, ועכשיו הם רואים שהם יקבלו רק X/2. זה הכל.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים